Διαζύγιο με αντιδικία

Διαζύγιο με αντιδικίαΔιαζύγιο με αντιδικία – Για ποιούς λόγους;

Όταν μεταξύ των συζύγων δεν υπάρχει συναίνεση για τη λύση του γάμου, τότε αυτός μπορεί να λυθεί δικαστικά.  Σε περίπτωση διαζυγιου κατ’ αντιδικία, ο γάμος λύνεται είτε λόγω ισχυρού κλονισμού του γάμου είτε λόγω διετούς διάστασης. 

Όταν ο λόγος διαζυγίου οφείλεται σε ισχυρό κλονισμό του γάμου, ο νόμος εισάγει ορισμένα μαχητά τεκμήρια ισχυρού κλονισμού. Αυτά είναι γεγονότα, η επίκληση και η απόδειξη των οποίων αρκεί για τη λύση του γάμου.  

Τα γεγονότα αυτά είναι η διγαμία, η μοιχεία, η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης, η επιβουλή της ζωής και η άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Δεν απαιτείται να αποδειχθεί υπαίτια συμπεριφορά του ενός ή του άλλου συζύγου.

Σε περίπτωση που οι σύζυγοι βρίσκονται σε διάσταση επί δύο τουλάχιστον έτη, το δικαστήριο τεκμαίρει τον ισχυρό κλονισμό. Έτσι, το διαζύγιο μπορεί να ζητηθεί ανεξάρτητα από το ποιο είναι υπαίτιος για τον χωρισμό.

Διάσταση υπάρχει όταν οι σύζυγοι απομακρύνονται φυσικώς και ψυχικώς μεταξύ τους με κοινή επιθυμία να μην έχουν πλέον κοινό βίο, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις της μετοίκησης από την οικογενειακή στέγη. 

Το διαζύγιο με αντιδικία είναι μία σύνθετη διαδικασία η οποία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Το γραφείο μας εξειδικεύεται σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, επιμέλειας, διατροφής και επικοινωνίας, διατροφής τέκνου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με διαζύγιο κατ αντιδικία καλέστε μας στο 2311245176 και ένας έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων θα σας λύσει κάθε απορία. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook -> http://www.facebook.com/synigoria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top