Αραμπατζή Βασιλική – Αρετή

Η Βάσω Αραμπατζή είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.  Ασχολείται κυρίως με υποθέσεις δικαίου αλλοδαπών, ποινικού και οικογενειακού δικαίου. Κατέχει τίτλο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κοινωνιολογίας με ειδίκευση στην Εγκληματολογία.

 

Έχει συνεργαστεί με Δικηγορικά Γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, με κύρια δικηγορική ύλη υποθέσεις αστικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέχει νομικές υπηρεσίες και στο πεδίο του προσφυγικού με συνεργασίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με σημαντική παρουσία στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Το 2020 παρείχε νομική υποστήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος παιδικής προστασίας της PRAKSIS, όπου αναλάμβανε τη νομική εκπροσώπηση ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων οικογενειών αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

 

Σήμερα είναι μέλος της Νομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων στην Ελλάδα ενώπιον των διοικητικών και δικαστικών αρχών.

Back to top